fredag 16. april 2010

Hvem lager best gnocci?



Torsdag hadde vi en intern kokkekamp i huset mellom Lucille og Henning som laget hver sin gnoccirett.

Konkurransen var et resultat av en større diskusjon om kampånd og vinnerinstinkt som vi hadde sist fredag. Det de ulike partene rundt bordet, det vil si alle i kollektivet, stredes om det er greit å psyke ut motstanderen med å si før en kamp at jeg er bedre enn deg og du kommer til å tape. Er dette bare proffesjonelt taktikkeri eller er det en privat fornærmelse og dårlig kampånd?

Vi er nok fortsatt ikke enige etter kokkekampen på torsdag, men det var en hyggelig kveld for oss andre i huset pluss Matt og Jeanne som også vurderte de to gnoccirettene ut fra smak, tekstur og presentasjon.

Gnocci er en type pasta laget av potet og Lucille gjorde et godt stykke arbeid med å lage gnoccideig av 2,4 kilo poteter, mens Henning kjøpte sine i butikken. Hjemmelaget er alltid best så Lucille fikk lønn for strevet og gode poengscore for sine Gnocci. Henning satset på et klassisk valg av tilbehør med fløtesaus, bacon og løk og hadde en fin presentasjon på sin tallerken. Lucille var modig og laget en saus av kokosmelk med gulrot, paprika og løk som var rik på smak og passe sterk. Det var sterke bidrag fra begge kandidater, men dommerne gav tilslutt Lucille en fem poengsseier over kjæresten, og en slik seier smaker alltid godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar