Mange norske studenter i Australia går i norskefellen, det vil si at de bare holder seg med nordmenn, men vi holder heller på å gå inn i den franske kulturen. Jeg har begynt på et intensivt kurs i fransk for nybegynner med ukentlige tester og tenker stort sett på fransk språk hver eneste dag. Noen av våre nærmeste venner Matt og Jeanne er franske og i sist uke ble vi presentert for deres nye samboere, et fransk par, og vi har også fått en ny venninne i Lucile som er kommet til UWA for å gjøre ferdig sin ingeniørutdannelse. Lucile brukte to timer, en utvidet lunchpause, i går på å hjelpe meg med fransk uttalen. Det ble nok en litt lengre arbeidsdag på den hjelpsomme læreren min en planlagt pågrunn av meg. Heldigvis gav privattimen kjempegode resultater på lyttetesten vi hadde i dag, så det får være en trøst. Vi blir også godt kjent med fransk matkultur gjennom Matt og Jeanne som har laget tradisjonell fransk middag til oss og selvsagt masse desserter. Franskmenn elsker søtt og ingen måltid er komplett uten en søt avslutning. Våre franske venner jobber med å importere og selge franske matprodukter i Australia og vi får stadig fransk dressing, olje, limonade og andre matvarer som visst nok bare er "vareprøver". Desverre kommer Matt og Jeanne til å reise fra Perth om en måneds tid, men jeg er sikker på at vi kommer til å besøke dem i Frankrike når vi alle er tilbake i Europa for den franske kulturen har vi virkelig fått smaken på.
torsdag 18. mars 2010
J'aime que mes amis français
Mange norske studenter i Australia går i norskefellen, det vil si at de bare holder seg med nordmenn, men vi holder heller på å gå inn i den franske kulturen. Jeg har begynt på et intensivt kurs i fransk for nybegynner med ukentlige tester og tenker stort sett på fransk språk hver eneste dag. Noen av våre nærmeste venner Matt og Jeanne er franske og i sist uke ble vi presentert for deres nye samboere, et fransk par, og vi har også fått en ny venninne i Lucile som er kommet til UWA for å gjøre ferdig sin ingeniørutdannelse. Lucile brukte to timer, en utvidet lunchpause, i går på å hjelpe meg med fransk uttalen. Det ble nok en litt lengre arbeidsdag på den hjelpsomme læreren min en planlagt pågrunn av meg. Heldigvis gav privattimen kjempegode resultater på lyttetesten vi hadde i dag, så det får være en trøst. Vi blir også godt kjent med fransk matkultur gjennom Matt og Jeanne som har laget tradisjonell fransk middag til oss og selvsagt masse desserter. Franskmenn elsker søtt og ingen måltid er komplett uten en søt avslutning. Våre franske venner jobber med å importere og selge franske matprodukter i Australia og vi får stadig fransk dressing, olje, limonade og andre matvarer som visst nok bare er "vareprøver". Desverre kommer Matt og Jeanne til å reise fra Perth om en måneds tid, men jeg er sikker på at vi kommer til å besøke dem i Frankrike når vi alle er tilbake i Europa for den franske kulturen har vi virkelig fått smaken på.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Vi brukte litt tid til å komme inn.Har nå vært hos Ellen og Jens og kost oss med masse god mat og vin. Det er kjempe kjekt å lese om alt det kjekke dere opplever.Nå skal vi ned i vinkjelleren og røyke litt. Gleder oss til å lese mer og å se dere igjen. Klem fra Åse og Oddvar
SvarSlett