lørdag 26. desember 2009

Australsk julefeiring




1.juledag feiret vi på australsk vis. Vi åpnet gavene sammen med Kelly og Brett om morgenen etter en liten frokost. Vi ble veldig glade for all sjokoladen fra Norge og ikke minst en stor teboks med fruktte. Videre jobbet Kelly og Brett hardt på kjøkkenet til våre to franske venner Jeanne og Matt kom i tolvtiden, og det var klart for første akt i etegildet. Reker, røykt laks og gåselever på toast ble servert ute på forsiden av huset under en stor parasoll som gav oss god skygge, men hjalp lite mot den høye temperaturen på 36 grader. Neste rett var kalkun stekt i grillen, salater, potetsalat, juleskinke og saus. Da var alle så mette og gode at det ble en pause i boblebadet før trenasjoners desserten ble plassert på bordet. Franskmennene hadde med seg fruktsalat, vi hadde rester av riskremen fra i går og australierne hadde plumpudding med en mynt inni. Imotsetning til mandelen i riskremen som gav finneren en norsk melkesjokolade, fikk far hell og lykke for det neste året da han satte tennene i mynten. Vi var svært mette og gode da vi gikk til sengs, og en juletradisjon lærte vi at vi alle hadde tilfelles. Det skal alltid være masse rester til dagen derpå etter den store julemiddagen.

1 kommentar:

  1. Høres så koseligt ut, men farlig for tennene med en mynt i plumpuddingen - iallefall hvis du ikke vet om det. Ellers høres det ut som om det er en julefeiring dere kommer til å savne

    SvarSlett